Hogyan lehetséges a megrendelt profilok és lemezek kifizetése?

Előre utalás, díjbekérő alapján

Az alucentrum.hu oldalon leadott megrendeléseket előre utalást követően tudjuk teljesíteni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a megrendelést követően az ügyfél által megadott e-mail címre díjbekérő számlát küldünk, mely tartalmilag megegyezik a díjbekérő kiegyenlítését követően kiállítandó számlával.

Előre utalás esetén a vásárlás teljes összegéről díjbekérő számlát állítunk ki, ez alapján történik a termék eladási árának bekérése.
Kérem jelezze, ha a díjbekérőn szereplő adatok rosszul vannak feltüntetve. Kérjük az átutalásnál a kiegyenlítésre kerülő számla azonosítóját írják a közlemény rovatba (pl. DA/001/2012. sz. díjbekérő kiegyenlítése).

Fontos, díjbekérő nélkül, kérjük semmilyen összeget ne utaljanak bankszámlánkra !!

Profil gyártás esetén

Egyedi profil gyártás esetén szerződést kötünk, melyben a gyártás fázisai és a fizetési kondíciók is rögzítésre kerülnek.

Miért nincs utánvétes fizetés?

Az alumínium profilok kezelése és szállítása sok esetben jelentősen eltér a kis csomagos futárral történő szállítástól. Ebben a szállítási szegmensben sok esetben 7,5 t össztömegű járművekkel történik a szállítás és nem megoldott az utánvét kezelés. Ennek megfelelően a vásárlás során nem tudunk utánvétes fizetést felajánlani.

 

Hogyan kerülnek szállításra a megrendelt termékek?

Mennyibe kerül a szállítás ?

A szállítási költségek csökkentése érdekében 2 vágást díjmentesen végzünk el, így az alábbi szállítási tarifákat bármely magyarországi cím esetén tudjuk tartani.

 • 2 méternél rövidebb szálban:
  0 – 50.000.- Ft-ig  2.921.- Ft,
  50.000.-Ft felett díjmentes, bármely magyarországi címre szállítva
 • 2-3 méteres szálban 6.985.- Ft
  200.000.- Ft felett díjmentes bármely magyarországi címre

A nagyobb méretű alumínium termékek esetén egyedi tarifákat alkalmazunk. Ilyenek :

 • lemezek, lemezek és profilok egyidejű rendelése esetén
 • ha a profilokat 3 fm-nél hosszabb szálakban szállítjuk

A megrendelés leadása előtt rendszerünk felkínálja a választható szállítási módokat, melyből kérjük válassza ki az Önnek legjobban megfelelő szállítási tarifát. A megajánlott szállítási tarifák nem tartalmazzák a behajtási engedélyhez kötött szállítási övezetbe történő szállítás esetén fizetendő hatósági engedélyek költségét.

Hová kérhetem a szállítást ?

A profilokat 3 m darabolási méretig és a lemezek szállítását bármely magyarországi címre meg tudjuk oldani.

Milyen szálhosszúságban kérhetem a szállítást?
 • Szállítás 200 cm-nél rövidebb darabokban ez a legolcsóbb bármely szállítási címre kérhető szállítási megoldásunk
 • Szállítás 200 cm – 300 cm közötti darabokban, szintén bármely szállítási címre meg tudjuk oldani
 • Szállítás 300 cm -nél hosszabb darabokban egyedi ajánlat alapján.
  A profilok gyártási szálhosszúsága leggyakrabban 6 méter.  Minden esetet nehéz felsorolni, de vannak esetek amikor nem tudjuk megoldani a 3 méternél hosszabb szálban történő szállítást. Ilyen esetek pl:
  A profil kis keresztmetszetű és hajlik, ilyenek a kis átmérőjű csövek, a lapos rudak, stb.
  kis tételű rendelésekl

Amennyiben a szállítást meg tudjuk oldani 3 méternél hosszabb szálban a rendszer felajánlja a szállítási lehetőséget és a várható szállítási költséget is megjelöli.

Mennyibe kerül a profilok darabolása?

A profilok szálhosszúsága leggyakrabban 6 méter. A profilokra kért darabolási méretet, kérjük szíveskedjen megadni az ajánlatkérésben.

Profilonként 2 vágást díjtalanul elvégzünk.

A  profilonként 2 darabolásnál több darabolásra számolt vágási költséget az ajánlatkérésben találja.

Vágási, darabolási költséget mindig egyedileg állapítunk meg, amennyiben az meghaladja a díjmentesen elvégezett vágásokat.

Fontos tudni, hogy a profilokat 3,5 mm szélességű vágótárcsával vágjuk, így a vágási veszteség : ~ 5 mm / vágás. Ez a módszer nem eredményez olyan pontos vágást, mint a lézervágás vagy a vizes vágás.

Fontos tudni, hogy a darabolás profilokra értendő, a lemezek tekintetében, csak a vastag lemezek (10 mm- ) áll módunk lemezek vágatokra ajánlatot adni, a lemeztáblák, bordás lemez táblák esetében darabolást nem választható.